With party goes drinks..

Inom restaurang branchen så är ju hygien en viktig grej. Men hur är det inom bar branchen?
Alltid om jag tar betalt i kassan och sen ska gå och servera gästerna mat så tvättar jag ALLTID händerna. Alla vet ju hur mycket bakterier och bacieller det finns på pengar.

Men frågan är, hur tänker barternderna?
Jag har aldrig ALDRIG sätt en bartender tvätta händerna mellan betalning och nästa drink han gör. Bara tanken av att han precis har tagit emot lite sedlar och kanske lite småpengar som driks och lagt det i kassan och sedan går in på nästa drink gör mig lite äcklad. Får bilden framför mig när han står och häller upp olika sorters sprit i mitt glas och sedan stoppar ner handen i bunken med citron/lime och lägger i mitt glas. Vadå BAKTERIER?

Eller dör bakterierna med tanken på alla alkohol?
Vad jag vet som jag har lärt mig inom restaurang branschen så där bakterier vid kokpunkten vill säga 100 grader. Men när man tvättar sår och så så använder man alcoholsprit för att tvätta rent och döda bakterierna.
Hmm, någon som har ett bra svar?

         


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0