With party goes drinks..

Inom restaurang branchen så är ju hygien en viktig grej. Men hur är det inom bar branchen?
Alltid om jag tar betalt i kassan och sen ska gå och servera gästerna mat så tvättar jag ALLTID händerna. Alla vet ju hur mycket bakterier och bacieller det finns på pengar.

Men frågan är, hur tänker barternderna?
Jag har aldrig ALDRIG sätt en bartender tvätta händerna mellan betalning och nästa drink han gör. Bara tanken av att han precis har tagit emot lite sedlar och kanske lite småpengar som driks och lagt det i kassan och sedan går in på nästa drink gör mig lite äcklad. Får bilden framför mig när han står och häller upp olika sorters sprit i mitt glas och sedan stoppar ner handen i bunken med citron/lime och lägger i mitt glas. Vadå BAKTERIER?

Eller dör bakterierna med tanken på alla alkohol?
Vad jag vet som jag har lärt mig inom restaurang branschen så där bakterier vid kokpunkten vill säga 100 grader. Men när man tvättar sår och så så använder man alcoholsprit för att tvätta rent och döda bakterierna.
Hmm, någon som har ett bra svar?

         


My winterland..

Det bara snöar och snöar ute. Tar det alldrig slut?
Jag antar att vi får en vit jul nu, så som vi inte haft på åratal känns det som. Snälla låt det vara kvar och att kylan håller i sig.

Idag så vaknade jag till en hemsk huvudvärk, ringde min kollega och sa att jag inte kunde komma till jobbet idag. Får alla samma "trevliga" bemötande när man säger att man är sjuk. Men va fan, man kan inte hjälpa att man är sjuk. Men det förstår självklart inte min kollega som tror att jag lämnar honom i sticket typ. Somnade om direkt och vaknade vid halv 2. Det säger väl något tycker jag. Jag är helt slut, slut som människa. Men efter denna veckan så har vi tre veckors ledigt ungefär. Blir nog mer för mig, med tanken på att jag opereras den 7 jan så blir jag sjukskriven i en månad så. Men hoppas att denna förkylning inte tar över mig och gör mig dundersjuk igen. Försöker att vila så mycket som möjligt och inte stressa, äter massa vitaminer och klär mig varmt. Känns som att te och varma drycker får varma min närmsta vän dom kommande dagarna/veckorna.

Bjuder på lite mysiga bilder från all snö som har samlats på ballkongen.
(Kvaliten är inte den bästa när det gäller mobilkameror)

  

RSS 2.0